Marks Kevers
Marks Keverss Marks Kevers
Marks Kevers Marks Kevers
Marks Kevers Marks Kevers

Soorten Kevers

Bij de indeling in het dierenrijk nemen de insecten een groot deel van dit dierenrijk voor hun rekening. Tot de groep insecten behoren de kevers, een belangrijk kenmerk van kevers is dat ze een hard dekschild hebben, dit zijn verharde vleugels.

Kevers zijn weer onderverdeelt in een aantal groepen, tot de groep van de rozenkevers behoren o.a. Pachnoda’s, Chlorocala, Eudicella, en Mecynorhina. Dit zijn een aantal soorten die vrij makkelijk te houden zijn voor de beginnende liefhebber.

Neushoornkevers & rozen kevers

Dit zijn twee groepen kevers die veel gehouden worden door liefhebbers. Op deze site komen de rozenkevers uitgebreid aan bod.

De neushoornkevers zijn onder de kevers de grootste. De karakteristieke hoorn van de mannen gebruiken ze om te vechten met rivaliserende mannen om uiteindelijk met een vrouw te kunnen paren.

Neushoorn kevers zijn in Azië populaire huisdieren. In Europa worden ze ook regelmatig gekweekt er zijn prima sites over de verzorging en huisvesting van de neushoorn kevers.

Extra informatie

Hier vind u extra informatie over de verschillende soorten kevers.

  • Link: De wikipedia link met betrekking tot kevers
  • Handige links voor de keverliefhebber
  • Ons assortiment van kevers en larven
  • low-budget boekje over kweken van flowerbeeltes
  • De Pachnoda’s

    De groep Pachnoda’s bestaat uit ongeveer 128 ondersoorten die verspreid over heel Afrika leven. Deze tropische kevers zijn echte zonaanbidders. De kevers eten onder andere stuifmeel en pollen van bloemen, sappen van bomen, en vruchten. Het zijn rustige dieren zonder onderlinge agressie. Als de kever bedreigd wordt laten ze zich vallen en houden ze zich dood.

    Er zijn pachnoda’s soorten die seizoen wisselingen op prijs stellen. Ook zijn er soorten uit midden Afrika die een vochtige omgeving op prijs stellen. De kevers leggen hun eieren op weloverwogen locaties zodat als ze niet uitdrogen en als de eieren uitkomen de larve geen gebrek hebben aan voeding.